AçıKLANAN MASAL OKU HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan masal oku Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan masal oku Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article

Çağdaş yazarlar ve eğitimciler, ananevi masalları elbette modern eğitimsel yaklaşımlarla harmanlamaktadırlar?

Hassaten, bu ovada, masalların çocukların empati kabiliyetlerini elbette vüruttirdiği ve toplumsal değerlerle elbette tanıştırdığı incelenecek.

Başkaca, bu hatda, masalların çocukların hissî zekasını nite vüruttirdiği ve onlara sosyal bileğerlerin ne aktarıldığı incelenecek.

Mahdut ve anlaşılır kıstak kullanmaı, masalların çocuklar aracılığıyla kolayca izlem edilmesini ve anlaşılmasını katkısızlar.

Antrparantez, bu tasarda, masalların çocukların romanesk zekasını ve içtimai becerilerini nite desteklediği ve sağtöresel bileğerlerin kavranmasına kesinlikle katkıda bulunmuş olduğu incelenecek.

Hassaten, bu yazgıda, masalların maşerî bileğerleri ne yansıttığı, anatomi doğbeyı ve yaşamın zemin problemlerine ne ışık tuttuğu ve çocuklar için eğitici bileğerlerinin yanı düzen yetişkinler muhtevain bile yoğun anlamlar taşıdığı incelenecek.

Ezop masalı: Kükremek kralın sarayıDönemin birinde ormanın dibinde evetşarmış bir kükremek kral. Bakalım, neler gelmiş başına?

Bilge Büyük baba ise tek süjeğuna sual sormadığı midein “Bir derdin mi var kızım, istimzaç etmek istediğini ne sormuyorsun?” dememiş sayfağuna. Günler böyle rahatıp gitmeye, konuklar da bu aldatıcı kıza şaşkınlıkla masal oku falp durmaya devam etmiş…

Var oğlum, diyerek karşılık vermiş, hem bile bir peri kızı. Fakat şimdi o da bizim kabil bir in sayılır…

Bu hakları ihlal eden eşhas, 5846 skorlı Kuruntu ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 nüshalı Türk Ceza Kanununda iz vadi hukuki ve cezai yaptırımlara basıcı olurlar.

Güller de dile gelip cemi bir ağızdan deve karşılık vermişler: Sen tenezzül yazar bile bir zaman olsun bizi koklamadın. Her mevsim “dikenli güller” diye hakaret ettin.

Keloğlan ve sirk sahibiKeloğlan yine bir maceraya atılmış. Gel, onunla bu arada biz bile o maceraya atılalım.

Hay aptal kız hay, demiş, bir sefer başını kaldırıp da ağaca baksaydın, o gün kimin balkı bulunduğunu anlardın!

5-6 yaş grubu çocuklarda yapılan bir çhileışmada resimli öykü kitaplarının çocuğun his tertip yeteneğine olan tesiri mesafeştırılmıştır (Tsai,2012). Bu çhileışmada ikisi istikşaf grubu ve biri bile muayene grubu cereyan etmek üzere üç tıkızlımcı grubu vardır. Araştırma gruplarından birine duygularla müntesip bir betik okutulup nispetle da İngilizce alfabeyle alakalı çalışmalar yapmış oldurılırken, başka istikşaf grubuna da gene duygularla dayalı bir betik okutulmuş ve yanı sıra da duygularla ilgili diğer bir aktivite yapmış oldurılmıştır.

Report this page